KAPELY:
TOTÁLNÍ NASAZENÍ
/ Punk Rock / CZ /

Totální nasazení je česká punk rocková hudební skupina. V její tvorbě se vyskytují také prvky z jiných hudebních stylů (např. ska, metal). V současné době kapelu tvoří zakládající člen, baskytarista Svatopluk Šváb a bubeník Petr Žák. Totální nasazení často koncertují v celé České republice, například v roce 2011 odehráli 84 koncertů. Každoročně také někteří členové pořádají Slánský hudební festival Rock na valníku.
Kapela vznikla z punk-metalové skupiny Dehöt na konci roku 1990 a v září roku 1991 byl natočen demosnímek Wiktorovy ostatky. Po menších změnách v sestavě a odchodech na vojnu se v létě 1995 sestava ustaluje v sestavě Svatopluk Šváb (baskytara), Pavel Pešata (kytara) a Pavel Pospíšil (bicí).

V následujících letech se sestava kapely příliš nemění. Kapela také zkouší hrát sestavě rozšířené o jednoho kytaristu (Michel Coolman (2003–2004) a Jan Šulgan (Šukec) od roku 2005). Roku 2008 kapela oslavila 18. narozeniny vydáním alba Krokodýl Ghandee a zároveň z ní odchází jeden ze zakládajících členů Pavel Pospíšil a kytarista Jan Šulgan. V roce 2009 vychází dvd z narozeninového koncertu v pražském klubu Abaton, jehož audiozáznam kapela poskytla volně ke stažení. V nové sestavě s bubeníkem Petrem Žákem (Franky) vydávají v roce 2011 poslední studiové album Crazy Story. Koncem roku 2013 se z rodinných důvodů rozhodl po 21 letech opustit skupinu kytarista Pavel Pešata. Jako kytarista ho nahradil Karel "Karloss" Máša ze skupiny Jaksi Taksi.


Členové

Sváťa (Svatopluk Šváb) – baskytara, zpěv
Karloss (Karel Máša) – Kytara, zpěv
Franky (Petr Žák) – bicí


Diskografie

Wiktorovy ostatky (1991)
Dneska má svátek Marie (1992)
Bätmäni (1993)
Totální nasazení (1994)
Stínohry (1996)
Pocta době (1997)
…souhlasíš se vším? (1998)
Živáky (1999)
Spreyopithecus chaluhensis (2000)
Crabalaganja (2002)
Delta Force - Živák z Delty (2003)
Když mrvy na šichtu táhnou (2005)
Krokodýl Ghandee (2007)
Charóne, ty jsi nás převez (DVD z živého koncertu, 2009)
Crazy Story (2011)
Oceloví ptáci (2013)

 

Videoukázky

© designed by Jakub Jelínek, programed by Jakub Pavlék
Návštěvníků: 5037857 | Online: 4